söndag 29 september 2013

Inspiration Konstnär

Först hade jag tänkt att välja 5 Seconds Of Summer som de jag blir inspirerad av, men sedan ångrade jag mig för att de egentligen inte är min störta inspiration när jag tänkte efter. Jag har två konstnärliga inspirationer som jag vill välja mellan antingen One Direction eller Justin Bieber. De båda betyder mycket för mig och det är väldigt svårt att välja mellan de två. De båda alternativen är musiker eftersom musik är vad inspirerar mig mest.

Sedan ångrade jag mig igen. Jag insåg att 5SOS (5 Seconds Of Summer) faktiskt nog inspirerat mig mest av de alla. De hjälpte mig att hitta min stil både musik och klädstil, och det har inte 1D eller Justin gjort.

torsdag 26 september 2013

Moodboard


Moodboard – Siri Daune




När jag gjorde min skiss till min moodboard tänkte jag att jag ville dela upp bilden i olika delar eftersom jag inte är ”samma” person på alla sociala medier. Jag delade upp min moodboard i fyra olika delar – vilket var de sociala medier jag använder mest. De fyra olika delarna var Twitter, Facebook, Instagram och Youtube.   

Förr var jag jag väldigt aktiv på twitter och det visar jag med genom att just ringa in hur många tweets jag tweetat – vilket är över 40000. Sedan för att visa att jag inte är lika aktiv längre skrev jag upp några datum vilket visar att jag fortfarande tweetar nästan varje dag, men kanske inte lika mycket som jag gjorde förut.
Genom att visa några verifierades twittrar som följer mig vill jag visa att min twitter är i princip dedikerad till olika kändisar – den var i alla fall förr.
Keyboardet är där för att visa att jag skriver ganska mycket, jag retweetar, eller favoritar inte bara. Men jag retweetar även väldigt mycket, och det visar jag med de gröna retweetsen.
Jag får nästan bara mentions från mina kompisar och det kan man se på bilden från mina mentions – Magda, Nicole och min kompis helena har tweetat mig.
Alla slumpvisa saker på sidan som en bok, pizza och klocka visar att jag tweetar om nästan vad som helst.

Min facebook del är ganska tom och anledningen till det är att jag inte alls är aktiv på facebook. Jag har inte mycket att visa. Den enda anledningen att jag faktiskt fortfarande är med på Facebook och inte har inaktiverat mitt konto är för att jag vill hålla kontakt med mina kompisar i USA. Jag visar att jag vill inaktivera mitt konto med den svarta rutan som är en aning transparent där man kan se att det står ”inaktivera konto” bakom. Sedan den avlånga rutan under där det står ”Om” visar några mina kompisar i USAs information – vilket jag vill visa eftersom de är anledningen att jag fortfarande har facebook.
Krysset över gilla knappen visar att jag aldrig gillar något på Facebook även fast jag kanske läser något inlägg eller något.

Den näst sista rutan är min Instagram ruta. Längst ner på bilden ser man ett öga ett lika med tecken sedan dela knappen. Jag gjorde detta för jag ville visa att jag förut aldrig lade upp något på Instagram, men nu har jag börjat lägga ut fler och fler bilder.
Ovanför det ser man några bilder med hjärtan över dem, och det jag vill visa med det är att jag brukar gilla bilder väldigt ofta, både folk jag känner men även kändisars bilder. Ovanför de bilderna är en bild på min Instagram profil. Den bilden visar att jag inte alls har många bilder, och även inte många följare, just för att jag inte varit så aktiv på Instagram.
På den högra sidan längst ner är min Youtube del. Jag är väldigt aktiv på Youtube jag både kollar på videos och gör dem själv.  Med min premurationer vill jag visa att jag är preminuminerad till många och kollar på mångas videos. Den suddiga bilden representerar att jag har holt mina videor hemliga och många vet inte ens om att jag har flera Youtube kanaler.  
Gillar knappen visar att jag brukar gilla många videos på för jag vet att jag alltid blir glad när folk gillar mina, så de känner nog desamma.
Google AdSense och pengar tecknet är där för att jag tjänar pengar på Youtube. Jag tjänar inte mycket men pengar är pengar.
Jag har faktiskt väldigt många visningar på alla mina youtubevideos. Tillsammans har jag över 1.6 miljoner visningar, på bara 6 videos. 

Utvärdering

Jag fick inte direkt någon användbar feedback på presentationen men det jag själv tycker jag skulle kunnat ända är att jag skulle kunnat göra min moodboard lite mer kreativ och inte lika bokstavlig. Den var lite gles på några ställen och de hade jag kunnat fixa. Det jag tycker blev bra med min moodboard är att det kom fram vem jag är på alla olika sociala medierna.

Jag valde att inte ändra något med min moodboard för jag gillar den ändå som den är. Visst jag tror man kan lägga till några saker men jag valde att inte göra det för att försöka hålla den så stilren som möjligt.


torsdag 19 september 2013

POP KONST DESIGN

Detta konstverk är Charles Eames verk, som heter RKR-2. Det är en gungstol, som är lackerad, ståltråd, tudelad vinylkudde i trä.

Jag tyckte att det var intressant att ha just en stol som ett konstverk på ett museum, det bevisar verkligen att allt kan vara konst. Det jag gillade med stolen var att den såg väldigt intressant ut. Jag ville väldigt gärna sitta på stolen och gunga på den och det var en av anledningarna till att jag valde stolen.  En annan anledning till att jag just valde en stol var för att det till min förvåna fanns väldigt många stolar på museet och det tyckte jag var intressant. Det som tilltalade mig var att det just var en gungstol – för jag har alltid gillat dem.

Jag tror inte att konstnären tänkte på komfort och sådant när han konstruerade stolen för den ser inte särskilt bekväm ut när man kollar på den. Jag tror mer att den är till för att kolla på och inte att sitta på.

Om man jämför den med till exempel ett annat av hans verk som till exempel hans La Chaise stol så ser den mycket mer bekväm ut och ser ut som något man verkligen till sitta på medan RKR-2 ser ut som något man mer vill gunga på än kanske slappa i. Men sedan om man jämför båda de med Achille and Pier Giacomo Castiglionis stol Stella så ser de båda två speciellt RKR-2 genast mycket bekvämare ut.


charles eames rkr-2

Sella - Achille and Pier Giacomo Castiglioni


La Chaise - Charles and Ray Eames

fredag 6 september 2013

Hej!

Hejsan!
Jag heter Siri och jag går på NTI gymnasiet i Stockholm.