fredag 25 oktober 2013

Reklamannons

Moodboard:
Jag gör reklam för klädaffären Brandy Melville. Jag ville skapa en ungdomlig, fräsch och lugn känsla. Jag tycker jag visar det ganska bra med de ljusa lugnande färgerna och ungdomarna i bilden. Det jag vill förmedla med min moodboard är att annonsen riktar sig till ungdomar som är lite slappa och inte riktigt bryr sig. Jag visar det genom att jag har med just då unga och ganska "coola" tjejer. Med tjejerna från Mean Girls vill jag förmedla att det just då är de coola/populära tjejerna som annonsen riktar sig till.  Annonsen ska sitta i en amerikansk ungdomstidning som Seventeen eller Teen Vouge. 

Skisser:


Med min första skiss hade jag sett en bild som jag ville använda till min annons så jag skissade snabbt av den och sedan skrev jag bara loggan på den nedre delen av skissen. Jag valde att göra en till skiss bara för att jag ville pröva flera lösningar och se vilken som skulle bli bäst. Så den andra jag gjorde var bara på en sida och inte två i en tidning. Jag valde att "klippa" bilden i tre delar för att göra den lite mer intressant än bara en bild. Sedan tog jag en av deras loggor och ritade den på de högra kanten av papperet. Jag gjorde det för att jag tycker själv att det ser bäst ut att ha loggan där i en annons och många annonser har det också. 

Reklamannons 1



Reklamannons 2:

Reklamannons 3:


Först prövade jag att göra min första skiss och blev faktiskt nöjd med den. Det skulle ta upp två sidor och det ville jag att den skulle göra för jag ville ha med bakgrund också och inte bara en bild på en tjej. Jag gillar att den är stilren och det inte är mycket som händer i bilden - den är inte så rörig. Jag valde att inte ha någon text i bilden eftersom alla i USA redan vet vad Brandy är och reklamen var inte till för att få folk att veta vad affären är utan mer att påminna folk att affären finns och locka dem att gå dit. 

Det jag kunde gjort bättre med min bild är att jag kunde haft mer text i bilden. Men med att ha mer text skulle bilden fått ett annat "budskap" nästan. Då skulle det varit som att jag ville att folk skulle få reda på mer saker om Brandy och eftersom folk redan vet vad Brandy är kändes det onödigt.

Jag gjorde två till anonser även fast jag var nöjd med den första för jag ville se om jag kunde göra något som blev ännu bättre. Jag gillade den andra jag gjorde väldigt mycket också. Jag kände att den gav samma känsla som den första bilden jag gjorde men jag gillade ändå den första jag gjorde bättre. Jag delade upp den i tre delar för jag tänkte att det skulle se lite coolt och annorlunda ut, vilket Brandy "står" för. Den tredje jag gjorde gillade jag inte alls lika mycket som de två första. Den såg inte alls lika "mystisk" ut och det var det jag ville få fram i bilden så den blev jag inte nöjd med. 


Feedback: 
De fick en mystiskt, lung och "chill" känsla av min bild, och det var ju i princip det jag ville få fram med den. De tyckte att layouten fungerade bra, att det var bra med mer bild och lite text. De tyckte färgerna fungerade bra ihop med varandra i min bild att jag hade samma färgskala så att säga.  De tycker som jag att om jag skulle ändra något så skulle det bara att ha lite mer text. 

onsdag 16 oktober 2013

Skisser Inspiration Konstnär tolkning av verk

Nu har jag gjort en skiss till mitt verk. Eftersom att jag ska göra en musik video gjorde jag en "storyboard" där jag med ord beskrev varje scen i videon. Innan det gjorde jag även en tankekarta där jag tolkade låten för att försöka förstå vad den handlade om genom att lyssna på låttexten. 

Så jag tolkade låten när jag lyssnade på den är att den handlar om en kille som gillar en tjej, men tjejen är "oblivious" alltså hon är omedveten om detta även fast han försöker visa hans känslor för henne. De sjunger låten i både nutid och dåtid, dvs att de förklarar hur det var förr och hur det kommer att bli nu. Förr försökte han visa hans känslor på ett "blygt" sätt men nu har han bestämt sig nu ska han verkligen visa henne att han gillar henne. Sedan innan varje refräng - vid bryggan märker man att han faktiskt får tjejen och det visar de genom att säga "I never wanna be that guy who doesn't even get a taste, no more having to chase to win that prize" jag tolkade de som att han inte behöver "jaga"henne längre för att han redan har "priset"

Hur jag vill visa min tolkning av verket är att jag ska göra en musik video där en kille då när han är yngre försöker visa att han gillar en tjej men det går inte så bra sendan när de är några år äldre visar han "på riktigt" att han gillar henne och han får tillslut tjejen. 



tisdag 8 oktober 2013

Inspiration Konstnär Verk Idéer

Jag har väldigt många idéer om ett verk som jag vill tolka. Jag kan inte bestämma mig om jag vill göra en video eller om jag vill ta ett fotografi. Fördelen med att göra en musik video är att det känns enklare att få fram mitt budskap än om jag tog ett fotografi. Men sedan tar det mycket längre tid att göra en musik video än ett fotografi och eftersom vi inte har all tid i världen kan det kanske vara smartare att ta ett foto.

Efter att ha tänkt ett tag bestämde jag mig för att göra en musik video för att det är det jag tycker är kul att göra och det kändes lättare att få fram mitt budskap genom en video.

Efter att ha lyssnat igenom deras låtar säkert hundra gånger, bestämde jag mig tillslut att göra en tolkning av deras låt "Unpredictable". Jag satt fram och tillbaka och försökte bestämma vilken låt jag ville ta. Jag valde Unpredictable för att det först och främst är en bra låt. Sedan valde jag även den för att jag gillar budskapet som låten ger.