tisdag 28 januari 2014

Musikvideo Planering

Musikvideo Idéer: 

Vi har kommit på 4 olika idéer. Anledningen till att det är bra att ha flera idéer och inte bara gå på första bästa idéen man får är för att den idéen man kom på först faktiskt kanske inte var så jätte bra, och genom att komma på fler idéer kan man hitta en ännu bättre idé. 

Idé 1:
Den första vi kom på var att vi skulle göra en video till låten DNA med Little Mix, där vi skulle försöka hitta ett gammalt sjukhus och klä ut oss till sjuksköterskor. En tjej blir psykiskt sjuk och hamnar på mentalsjukhus men hennes kille älskar henne oavsett eftersom det "är" i hans DNA.

Idé 2:
En annan idé vi hade var att vi skulle ta en lite lugnare låt, The Monster med Rihanna där vi hade tänkte oss att det var en tjej som blev förföljd av ett monster. Senare inser hon att monstret egentligen inte är farlig och blir kompis med det. I låter sjunger hon "I'm friends with the monster that's under my bed, Get along with the voices inside of my head". Monstret representerar egentligen rösten i hennes huvud, den rädsla hon övervunnit.

Idé 3:
En idé är att göra en video till låten Do It Like A Dude med Jessie J där vi ska visa att tjejer faktiskt kan göra saker som anses "manliga". I början av videon ska vi vara på ett café där en kille skulla hjälpa oss med att till exempel bära något tungt föremål, som om att vi inte kunde göra det själva för att är tjejer, då blir vi arga och själva videon börjar där vi då visar att vi faktisk kan göra saker som då anses "manliga". Vi ska till exempel vara i en bilverkstad där vi ska mecka med bilar, vara piloter, vara brandmän och dylikt.

Idé 4:
Vår sista idé är att göre en video till låten If I lose myself med One Republic. Vår tolkning av låten är att den handlar om att även om dem som låten om skulle "förlora" sig själva, så är de glada så länge de är med varandra - "If I lose myself, it'll be by your side". Låten känns glad, men samtidigt lite sorglig. Den ger en glad känsla eftersom att vad som än händer har de varandra, men den känns sorglig eftersom låten ändå handlar om att ifall de skulle "förlora" sig själva av någon anledning (tex droger eller något) skulle det ändå vara okej bara det är med varandra.

Synopsis:
Videon börjar med att några tjejer cyklar till en strand. Sedan får de se en flashback från när tjejerna var små på samma st+rand. Därefter på samma ställe får man se dem igen när de är stora och i princip gör samma sak som i flashbacken. Bryggan kommer och man får se när tjejerna snortar kokain och därefter så får ett skrattanfall.

I refrängen står de vid solnedgången och dansar och har allmänt kul. Tjejerna springer runt på stan till donken och är allmänt glada av drogen.


Andra versen kommer och de vaknar upp på ett fält och ser förvirrat på varandra. De får flashbacks från kvällen och sedan blir de väldigt glada när de tänker tillbaka på kvällen som vart. I bryggan åker tjejerna tunnelbana och hamnar i slussen.


I den andra refrängen åker de runt i en kundvagn och tar ett piller denna gång och sedan ballar de ur i en lekpark när pillerna börjat verka.


(Behöver mer mellan refräng och stick, eventuellt kasta glittret (typ coola saker) glitter krig xD


Sticket kommer och massa flashbacks uppstår där tjejerna ramlar sju gånger men står upp åtta eftersom de i låten då sjungerTake us down and we keep trying
40 000 feet keep flying”.

På de sista scenen så somnar tjejerna ihop utomhus.


Bildmanus:

Att ha ett bildmanus kan förenkla filmandet väldigt mycket. Att redan ha planerat innan alla vinklar och scener gör så att man bara kan börja filma på en gång och man behöver inte tänka och slösa tid på allt sådant då.

Inspelningschema:
Sportlov - filma allt


Det är viktigt att göra ett Inspelningschema så att vi kan vara säkra på att vi kommer hinna med att filma allt innan vår deadline. Om vi inte skulle göra ett schema kan det var lätt att skjuta upp all filmning till sista sekund och då får vi kanske stress filma allt, och det skulle inte bli lika bra.

Moodboard:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar