söndag 30 mars 2014

Vecka ett av "Annie John"

I din första läs- och bloggvecka fokuserar du enbart på början av din bok samt dinaförväntningar på läsupplevelsen. Var noga med att hela tiden motivera det du skriver och att stärka dina resonemang med citat och referat ur boken.
Själv tycker jag inte att framsidan av boken ser särskilt lockande eller intressant ut. Den ser ganska tråkig ut om jag ska vara ärlig. Baksidestexten verkar intressant och skulle kunna locka mig att läsa boken även fast jag inte har höga förväntningar av boken. Som det står på baksidan så tror jag att boken kommer handla om Annie Johns kamp att hitta och förstå sig själv.
Det har inte hänt jätte mycket i boken än. Det som har hänt är att Annie har berättat lite vad som hände när hon var yngre. Hon pratar väldigt mycket om döden. Hennes föräldrar jobbar med att fixa begravningar och sådant och hon är fascinerad av döden. Hon pratar mycket om att alla kände någon som dött och tillslut gör hon också det.  Jag hade inte jätte höga förväntningar på boken så vi får se om den blir bättre, jag kan inte riktigt säga nu om den verkar bra eller inte. 

"Äntligen var det någon jag kände som hade dött". Det var citatet jag valde. Jag valde just detta citat för jag tyckte det var väldigt konstigt det hon sade. Det verkade lite som att hon var "lättad" att någon hon kände hade dött. Hon skrev tidigare i boken att i princip alla kände någon som dött (förutom hon) så att någon hon kände dött var kanske lite som en lättnad eftersom hon kanske ville passa in eller något. Eftersom inledningen bara nästan handlade om döden så tyckte jag att detta citat passade perfekt. 

Det finns väl inte riktigt något som utmanar eller hindrar min läsning. Det är väl att jag inte har tid och lust att läsa, men det finns inte något i boken som hindrar min läsning. 

Innan Läsningen av "Annie John"

Jag som driver denna blogg heter Siri Daune. Jag ska läsa boken Annie John. Jag har inte någon favoritbok, jag brukar inte läsa så ofta så har aldrig hittat någon som jag verkligen gillar. När jag väl brukar läsa läser jag mer fantasy böcker än icke fantasy böcker.

torsdag 20 mars 2014

Musikvideo Process

Filmning: 11 Mars 2014 
Vi filmade idag på ett fält vid kaknästornet. Scenerna var till när vi skulle vakna upp på ett fält och detta var till andra versen av låten.


Filmning 14:e Mars 2014:
Idag åkte jag och Moa till slussen för att filma några scener. Vi tänkte filma utsikten över slussen men det gick inte så bra så vi bestämde oss för att åka färja över djurgården. Scenerna vi filmade blev faktiskt ganska fina och förhoppningsvis blir det bra när vi lägger in det i vår video.




Filmning: 16:e Mars 2014: 
Idag filmade vi alla våra kväll scener. De skulle då representera efter vi gjort droger och blivit påverkade. Efter vi filmat ute gick vi hem till mig och filmade drog scenen och den sista scenen när vi skulle "rymma" hemifrån".


Filmning 20:e Mars 2014: 
Vi hade innan filmat en solnedgångs scen som vi inte blev nöjda med, så vi filmade om den och blev lite nöjdare denna gång.




fredag 14 mars 2014

Liljevalchs Konsthall

Många verk tilltalade mig från Liljevalchs Konsthall. Men de verken som tilltalade mig mest var Fredrik Forslinds tre verk, Modd, Brudpar & Vittring. Först trodde jag att verken var fotograferade men sedan när jag fick reda på att de var ritade i blyerts blev de genast mycket mer intressanta.

Vittring och Modd är ganska lika verk, båda illustrerar ben som går på gator, medan verket Brudpar visar två stolar på ett golv. De alla tre bilderna har gemensamt är att de alla illustrerar ben, två av dem människoben fast Brudpar (verket i mitten) illustrerar stolsben. 

Jag tror att det konstnären ville med verken var att han ville lura folk, få folk att tro att verken var fotade fast han egentligen ritat dem med blyerts. Sedan ville han att när folk kollade närmre så skulle de se att verken var ritade i blyerts. 


De mest intressanta verket var enligt mig i alla fall Max Grundells verk, I am the artist. Jag tyckte konceptet av verket var väldigt intressant, att konstnären lyckats ställa ut så många verk på samma utställning är mycket inspirerande. 

Verket är en text som är gjort av Max Grundell (som han kallar sig själv) där han säger att han har ställt ut flera verk, i andra personers namn. Jag tror han gjorde det för att förvirra folk så när de går runt på utställningen måste de fundera om det är en riktig konstnär som gjort verket eller om det i själva verket är Grundell som gjort det fast använt någon annans namn. 

Det som jag tycket är så intressant med verket är konceptet med verket, att förvirra folk. För när jag gick runt på utställningen tänkte jag hela tiden "tänk om det är Max som gjort verket" och det gjorde allt mer intressant.