lördag 14 december 2013

Från popkonst till postmodernism


Det som verkligen "caught my attention" med filmen var den amerikanska flaggan som var målad med vitt över med texten bakom. Jag gillade verkligen idén med att hur folkets röster försvann även fast det är ett fritt samhälle. Jag gillar verkligen när konst har en speciell betydelse, ibland görs verk bara för att göras och det kan också vara intressant men när det verkligen finns en tanke bakom verket gör det ännu mer speciellt englit mig. 

Jag tycker verkligen att man fick se hur samhället har så stor påverkan av konst och hur den utvecklats. 

Expressionism

Denna bild tillhör ismen Expressionism. Expressionism menas uttryck – att förmedla starka känslor och samhällskritik. Med skriet tror jag att Edvard Munch som gjorde verket tänkte att han ville få fram då just starka känslor hos de som ser verket. Man ser klart och tydligt känslorna i mannen på bildens ansikte. Han ser rädd ut och med det tror jag att Edvard vill få fram en väldigt dramatisk känsla med bilden. Det som tilltalar mig med detta verk är att det är så dramatiskt. Jag gillar att den är väldigt färgglad vilket gör bilden enligt mig ännu med dramatisk.

Om man jämför Expressionismen med Surrealismen ser man tydliga skillnader. Som att inom surrealimen är bilderna overkliga och påhittade medan Expressionismen är mer verklighets baserad och vill visa riktiga känslor. 


Detta är ett verk av Kosmur som är orealistisk, något som inte skulle kunna hända i verkligheten. Det är som att han försöker "sätta" ihop sig själv, att man alltid måste förbättra sig själv, så tolkade jag verket i alla fall. 

Det jag tycker Expressionism och Surrealism har gemensamt är att de båda ismerna är väldigt "dramatiska" om man ska säga så. Som skriet han står där och skriker och ser väldigt dramatisk ut, och det är massor med färger som gör bilden ännu dramatiskare. Sedan "assembler" som Surrealism bilden heter är också väldigt dramatisk, han sitter och "sätter ihop" sitt ansikte, hur dramatisk är inte det? 

Om vi sedan ska jämföra de ismerna med en tredje ism och se om de har något gemensamt kan vi till exempel jämföra dem med Dadaismen. Dadaismen var som en "protest" mot samhället förr i tiden och det var när de tog ett föremål, eller vad som helst och kallade det konst.  


Dadaism verken var även som Expressionismen och surrealismen väldigt dramatiska, och de har de gemensamt. 


torsdag 14 november 2013

Färdigt Inspiration Konstnär Verk

Mitt verk är nu färdigt. Det var inte så svårt att hitta något nytt att göra efter jag insett att jag inte kunnat göra min musikvideo. Jag tänkte om min ide lite och tolkade verket på ett annat sätt än vad jag tänkt tidigare eftersom jag tycket det skulle bli bättre. Jag tänkte att låten behöver ju faktiskt inte handla om att en kille sjunger till en tjej utan den kan bara handla om vem som helst som vill ha något de inte kan få. Så det var så jag tolkade verket. Med min bild tänkte att jag tjejen liksom drömde sig bort på något sätt och tänkte på något hon aldrig kommer kunna få - att vara i rymden. Det jag ville få fram var att det är inte omöjligt att vara i rymden men troligtvis kommer det inte att hända och det är lite de låten handlar om. Bilden är svartvit för att det är som att hon inte är nöjd med det hon har utan hon vill ha mer och de är också min tolkning av låten.


onsdag 6 november 2013

Ändrade planer inspiration konstnär verk

I början hade jag ju tänkt att göra en musik video jag hade börjat göra en story board och allt men sedan  så var jag tvungen att hitta några som skulle vara med i min musikvideo också och det gick inte så bra. Jag skulle ha med ett par i min musikvideo, en tjej och kille och det var svårt att hitta någon som ville vara med i min video. Så idag har jag kommit på en ny ide om var jag ska göra. Jag använder fortfarande samma låt som innan men istället för att göra en musikvideo ska jag bara ta en bild istället.

Skisser:



fredag 25 oktober 2013

Reklamannons

Moodboard:
Jag gör reklam för klädaffären Brandy Melville. Jag ville skapa en ungdomlig, fräsch och lugn känsla. Jag tycker jag visar det ganska bra med de ljusa lugnande färgerna och ungdomarna i bilden. Det jag vill förmedla med min moodboard är att annonsen riktar sig till ungdomar som är lite slappa och inte riktigt bryr sig. Jag visar det genom att jag har med just då unga och ganska "coola" tjejer. Med tjejerna från Mean Girls vill jag förmedla att det just då är de coola/populära tjejerna som annonsen riktar sig till.  Annonsen ska sitta i en amerikansk ungdomstidning som Seventeen eller Teen Vouge. 

Skisser:


Med min första skiss hade jag sett en bild som jag ville använda till min annons så jag skissade snabbt av den och sedan skrev jag bara loggan på den nedre delen av skissen. Jag valde att göra en till skiss bara för att jag ville pröva flera lösningar och se vilken som skulle bli bäst. Så den andra jag gjorde var bara på en sida och inte två i en tidning. Jag valde att "klippa" bilden i tre delar för att göra den lite mer intressant än bara en bild. Sedan tog jag en av deras loggor och ritade den på de högra kanten av papperet. Jag gjorde det för att jag tycker själv att det ser bäst ut att ha loggan där i en annons och många annonser har det också. 

Reklamannons 1



Reklamannons 2:

Reklamannons 3:


Först prövade jag att göra min första skiss och blev faktiskt nöjd med den. Det skulle ta upp två sidor och det ville jag att den skulle göra för jag ville ha med bakgrund också och inte bara en bild på en tjej. Jag gillar att den är stilren och det inte är mycket som händer i bilden - den är inte så rörig. Jag valde att inte ha någon text i bilden eftersom alla i USA redan vet vad Brandy är och reklamen var inte till för att få folk att veta vad affären är utan mer att påminna folk att affären finns och locka dem att gå dit. 

Det jag kunde gjort bättre med min bild är att jag kunde haft mer text i bilden. Men med att ha mer text skulle bilden fått ett annat "budskap" nästan. Då skulle det varit som att jag ville att folk skulle få reda på mer saker om Brandy och eftersom folk redan vet vad Brandy är kändes det onödigt.

Jag gjorde två till anonser även fast jag var nöjd med den första för jag ville se om jag kunde göra något som blev ännu bättre. Jag gillade den andra jag gjorde väldigt mycket också. Jag kände att den gav samma känsla som den första bilden jag gjorde men jag gillade ändå den första jag gjorde bättre. Jag delade upp den i tre delar för jag tänkte att det skulle se lite coolt och annorlunda ut, vilket Brandy "står" för. Den tredje jag gjorde gillade jag inte alls lika mycket som de två första. Den såg inte alls lika "mystisk" ut och det var det jag ville få fram i bilden så den blev jag inte nöjd med. 


Feedback: 
De fick en mystiskt, lung och "chill" känsla av min bild, och det var ju i princip det jag ville få fram med den. De tyckte att layouten fungerade bra, att det var bra med mer bild och lite text. De tyckte färgerna fungerade bra ihop med varandra i min bild att jag hade samma färgskala så att säga.  De tycker som jag att om jag skulle ändra något så skulle det bara att ha lite mer text. 

onsdag 16 oktober 2013

Skisser Inspiration Konstnär tolkning av verk

Nu har jag gjort en skiss till mitt verk. Eftersom att jag ska göra en musik video gjorde jag en "storyboard" där jag med ord beskrev varje scen i videon. Innan det gjorde jag även en tankekarta där jag tolkade låten för att försöka förstå vad den handlade om genom att lyssna på låttexten. 

Så jag tolkade låten när jag lyssnade på den är att den handlar om en kille som gillar en tjej, men tjejen är "oblivious" alltså hon är omedveten om detta även fast han försöker visa hans känslor för henne. De sjunger låten i både nutid och dåtid, dvs att de förklarar hur det var förr och hur det kommer att bli nu. Förr försökte han visa hans känslor på ett "blygt" sätt men nu har han bestämt sig nu ska han verkligen visa henne att han gillar henne. Sedan innan varje refräng - vid bryggan märker man att han faktiskt får tjejen och det visar de genom att säga "I never wanna be that guy who doesn't even get a taste, no more having to chase to win that prize" jag tolkade de som att han inte behöver "jaga"henne längre för att han redan har "priset"

Hur jag vill visa min tolkning av verket är att jag ska göra en musik video där en kille då när han är yngre försöker visa att han gillar en tjej men det går inte så bra sendan när de är några år äldre visar han "på riktigt" att han gillar henne och han får tillslut tjejen. 



tisdag 8 oktober 2013

Inspiration Konstnär Verk Idéer

Jag har väldigt många idéer om ett verk som jag vill tolka. Jag kan inte bestämma mig om jag vill göra en video eller om jag vill ta ett fotografi. Fördelen med att göra en musik video är att det känns enklare att få fram mitt budskap än om jag tog ett fotografi. Men sedan tar det mycket längre tid att göra en musik video än ett fotografi och eftersom vi inte har all tid i världen kan det kanske vara smartare att ta ett foto.

Efter att ha tänkt ett tag bestämde jag mig för att göra en musik video för att det är det jag tycker är kul att göra och det kändes lättare att få fram mitt budskap genom en video.

Efter att ha lyssnat igenom deras låtar säkert hundra gånger, bestämde jag mig tillslut att göra en tolkning av deras låt "Unpredictable". Jag satt fram och tillbaka och försökte bestämma vilken låt jag ville ta. Jag valde Unpredictable för att det först och främst är en bra låt. Sedan valde jag även den för att jag gillar budskapet som låten ger.


söndag 29 september 2013

Inspiration Konstnär

Först hade jag tänkt att välja 5 Seconds Of Summer som de jag blir inspirerad av, men sedan ångrade jag mig för att de egentligen inte är min störta inspiration när jag tänkte efter. Jag har två konstnärliga inspirationer som jag vill välja mellan antingen One Direction eller Justin Bieber. De båda betyder mycket för mig och det är väldigt svårt att välja mellan de två. De båda alternativen är musiker eftersom musik är vad inspirerar mig mest.

Sedan ångrade jag mig igen. Jag insåg att 5SOS (5 Seconds Of Summer) faktiskt nog inspirerat mig mest av de alla. De hjälpte mig att hitta min stil både musik och klädstil, och det har inte 1D eller Justin gjort.

torsdag 26 september 2013

Moodboard


Moodboard – Siri Daune




När jag gjorde min skiss till min moodboard tänkte jag att jag ville dela upp bilden i olika delar eftersom jag inte är ”samma” person på alla sociala medier. Jag delade upp min moodboard i fyra olika delar – vilket var de sociala medier jag använder mest. De fyra olika delarna var Twitter, Facebook, Instagram och Youtube.   

Förr var jag jag väldigt aktiv på twitter och det visar jag med genom att just ringa in hur många tweets jag tweetat – vilket är över 40000. Sedan för att visa att jag inte är lika aktiv längre skrev jag upp några datum vilket visar att jag fortfarande tweetar nästan varje dag, men kanske inte lika mycket som jag gjorde förut.
Genom att visa några verifierades twittrar som följer mig vill jag visa att min twitter är i princip dedikerad till olika kändisar – den var i alla fall förr.
Keyboardet är där för att visa att jag skriver ganska mycket, jag retweetar, eller favoritar inte bara. Men jag retweetar även väldigt mycket, och det visar jag med de gröna retweetsen.
Jag får nästan bara mentions från mina kompisar och det kan man se på bilden från mina mentions – Magda, Nicole och min kompis helena har tweetat mig.
Alla slumpvisa saker på sidan som en bok, pizza och klocka visar att jag tweetar om nästan vad som helst.

Min facebook del är ganska tom och anledningen till det är att jag inte alls är aktiv på facebook. Jag har inte mycket att visa. Den enda anledningen att jag faktiskt fortfarande är med på Facebook och inte har inaktiverat mitt konto är för att jag vill hålla kontakt med mina kompisar i USA. Jag visar att jag vill inaktivera mitt konto med den svarta rutan som är en aning transparent där man kan se att det står ”inaktivera konto” bakom. Sedan den avlånga rutan under där det står ”Om” visar några mina kompisar i USAs information – vilket jag vill visa eftersom de är anledningen att jag fortfarande har facebook.
Krysset över gilla knappen visar att jag aldrig gillar något på Facebook även fast jag kanske läser något inlägg eller något.

Den näst sista rutan är min Instagram ruta. Längst ner på bilden ser man ett öga ett lika med tecken sedan dela knappen. Jag gjorde detta för jag ville visa att jag förut aldrig lade upp något på Instagram, men nu har jag börjat lägga ut fler och fler bilder.
Ovanför det ser man några bilder med hjärtan över dem, och det jag vill visa med det är att jag brukar gilla bilder väldigt ofta, både folk jag känner men även kändisars bilder. Ovanför de bilderna är en bild på min Instagram profil. Den bilden visar att jag inte alls har många bilder, och även inte många följare, just för att jag inte varit så aktiv på Instagram.
På den högra sidan längst ner är min Youtube del. Jag är väldigt aktiv på Youtube jag både kollar på videos och gör dem själv.  Med min premurationer vill jag visa att jag är preminuminerad till många och kollar på mångas videos. Den suddiga bilden representerar att jag har holt mina videor hemliga och många vet inte ens om att jag har flera Youtube kanaler.  
Gillar knappen visar att jag brukar gilla många videos på för jag vet att jag alltid blir glad när folk gillar mina, så de känner nog desamma.
Google AdSense och pengar tecknet är där för att jag tjänar pengar på Youtube. Jag tjänar inte mycket men pengar är pengar.
Jag har faktiskt väldigt många visningar på alla mina youtubevideos. Tillsammans har jag över 1.6 miljoner visningar, på bara 6 videos. 

Utvärdering

Jag fick inte direkt någon användbar feedback på presentationen men det jag själv tycker jag skulle kunnat ända är att jag skulle kunnat göra min moodboard lite mer kreativ och inte lika bokstavlig. Den var lite gles på några ställen och de hade jag kunnat fixa. Det jag tycker blev bra med min moodboard är att det kom fram vem jag är på alla olika sociala medierna.

Jag valde att inte ändra något med min moodboard för jag gillar den ändå som den är. Visst jag tror man kan lägga till några saker men jag valde att inte göra det för att försöka hålla den så stilren som möjligt.


torsdag 19 september 2013

POP KONST DESIGN

Detta konstverk är Charles Eames verk, som heter RKR-2. Det är en gungstol, som är lackerad, ståltråd, tudelad vinylkudde i trä.

Jag tyckte att det var intressant att ha just en stol som ett konstverk på ett museum, det bevisar verkligen att allt kan vara konst. Det jag gillade med stolen var att den såg väldigt intressant ut. Jag ville väldigt gärna sitta på stolen och gunga på den och det var en av anledningarna till att jag valde stolen.  En annan anledning till att jag just valde en stol var för att det till min förvåna fanns väldigt många stolar på museet och det tyckte jag var intressant. Det som tilltalade mig var att det just var en gungstol – för jag har alltid gillat dem.

Jag tror inte att konstnären tänkte på komfort och sådant när han konstruerade stolen för den ser inte särskilt bekväm ut när man kollar på den. Jag tror mer att den är till för att kolla på och inte att sitta på.

Om man jämför den med till exempel ett annat av hans verk som till exempel hans La Chaise stol så ser den mycket mer bekväm ut och ser ut som något man verkligen till sitta på medan RKR-2 ser ut som något man mer vill gunga på än kanske slappa i. Men sedan om man jämför båda de med Achille and Pier Giacomo Castiglionis stol Stella så ser de båda två speciellt RKR-2 genast mycket bekvämare ut.


charles eames rkr-2

Sella - Achille and Pier Giacomo Castiglioni


La Chaise - Charles and Ray Eames

fredag 6 september 2013

Hej!

Hejsan!
Jag heter Siri och jag går på NTI gymnasiet i Stockholm.